RDP או Remote Desktop Protocol ממומש בכמעט כל ארגון כיום בארץ או אפילו על ידי משתמשים רגילים על מנת להתחבר למכונות שלהם ממקומות גיאוגרפים שונים .
גם אני משתמש בכלי / פרוטוקול באופן קבוע , הייתי רוצה לציין שתי עובדות מאד מעניינות ומועילות :
- שינוי מספר הפורט של RDP - לא פעם ולא פעמיים נתקלנו בבתים בפרטיים או בארגונים קטנים שלא מחזיקים ב TS - Terminal Services Gateway אשר רוצים לגשת למספר מכונות דרך הפרוטוקול . הבעיה היחידה שלנו היא שכל המכונות משתמשות באותו מספר פורט , לכן קיימת הגדרה מאד קלה לשינוי בליבת מערכת ההפעלה או ה Registry שבה ניתן לבצע את השינוי :
- ראשית נפתח את Regedit דרך תפריט ההפעלה Start - Run
- ננווט לנתיב הבא :
- נאתר את Port Number
- נלחץ עליו פעמיים ונשנה את ההגדרה ל Decimal ולבסוף פשוט נבחר את מספר הפורט שברצוננו להשתמש באותה מכונה ספציפית ונגדיר בראוטר הפניית פורטים
כמובן שאפשרות זו תתאפשר רק כאשר ברשותנו כתובות סטאטיות / קבועות למכונות ברשת הארגונית או הפנימית שלנו
- שימוש בתכונת Local Awareness - כמובן שמהות המושג היא סוציאולוגית , אבל לא זאת הכוונה :) . איך המושג מתקשר לנושא RDP ? כאשר אנו ניגשים למכונה מרוחקת בעזרת הפרוטוקול , בעצם אנו שולטים באופן מלא על המכונה בתלות הרשאות היוזר שברשותנו ( בדרך כלל אנחנו מדברים על Administrator ) . אנו רואים את כל הכוננים , מדפסות ומכשירים אחרים המחוברים למכונה , אבל במידה ואנו רוצים לבצע את הפעולות הבאות , אנו לא כל כך יכולים :
- הדפסת מסמך למדפסת המקומית
- העתקת קבצים ומסמכים למכונה המרוחקת וחזרה
- שימוש בדיסקים נשלפים מקומיים שיופנו למכונה המרוחקת
- וכלל הפעולות שבהן נדרש קשר פיזי בין המכשירים והמכונות בבית למכונה המרוחקת
ככה זה נראה אצלי :
וככה זה נראה בגרסאת ה Microsoft Windows :
דניס :) .